Information 2020

2020-12-18 - LBC Information

Då har vi kommit till året sista informationsutskick.

Måndagen den 14 december tillstyrkte styrelsen på styrelsemötet förslaget om att sänka den fasta provisionen från 2750 kronor till 2500 kronor per månad, from 1 januari 2021. Alla avgifter såsom p-platser och hyror är oförändrade år 2021.

Ansökningar:

 • Tångs Transport i Uddevalla AB ansökte om att byta en 4 axl krokbil till en 3 axl tippbil, förändringen sker efter den 30 april 2021. Ansökan godkändes av styrelsen.
 • Uddevalla Containertransporter AB ansökte om att byta en liftdumperbil till en 4 axl krok och kranbil. Ansökan godkändes av styrelsen.

Arbetsfronten:

 • Vi fick inte transporten på schakten för Lerab på Marinbasen i Skredsvik, uppdraget gick till Samgräv.
 • Pergus har startat med en maskin för Serneke på vid Rondellen/Brandstationen. Vi har inget hört om transporterna, så vi får se var detta hamnar.
 • Vi har kommit överens om förlängning med Avtalet för Primär.

Kategorimöten:

Sammanfattningarna från höstens kategorimöten finns på delägarsidan.

Med dessa ord vill vi önska er alla en God Jul & Gott Nytt År

2020-12-07 - LBC Information

Idag har vår Peter Jernberg gått hem för att sjukskriva sig av personliga själ, Peter kommer att vara borta en tid och detta kommer naturligtvis att påverka oss inne på kontoret.

Vi har idag beslutat att fr o m 2020-12-14 kommer LBC på grund av rådande omständigheter med Covid-19 och manfall att justera våra öppettider under vintermånaderna. Våra nya öppettider from 14 december är mellan kl 07:00- 16:00 då personal finns på plats.

På vår hemsida i åkarwebben finns nu ett utkast på kölistan, den uppdateras varje dag ca kl 16:00. (återkom gärna med åsikter via mail på info@uddevallalbc.se)

2020-12-01 - Fazer

Vi har en ny hyresgäst av p-platser på LBC-gården from. 1 december. Fazer kommer hyra tre parkeringsplatser och dessutom även tanka HVO på vår drivmedelsanläggning, vilket dom kommer göra med alla sju fordonen dom har vi vår region.

2020-11-26 - LBC-Information

Dags för ny upphandling av Transporter & Maskintjänster för NCC i Sverige 2020-2022 1+1 år. Upphandlingen är angående ett icke exklusivt ramavtal och omfattar transporter, anläggningsmaskiner samt asfaltstransporter.

Uddevalla Energi har ute en upphandling på gräv och transporttjänster när det gäller fiber och fjärrvärme entreprenader som vi räknar på förnärvarande.

Vi har lämnat in på Rambos upphandling gällande avfallstransporter från Tyft och Hästsked. Denna upphandling är avbruten p g a bristande konkurrens. Enligt uppgift kommer det en ny upphandling.

Ytterligare information (enligt nedan) om behovet i upphandlingen för vinterunderhåll för Svevia 2021-2025 + 2 år  (Vi tänker oss att det behövs totalt 15 fordon för vägklass 1-3 och det  kommer det vara 4 prevbilar och 11 kombibilar. För vägklass 4 o 5 behövs 8 fordon, lastbil och/eller traktorer.)

Vi har som ni vet ett samarbete med CircleK sedan ett par år tillbaka och nu ger CircleK 10 öre extra rabatt/liter under perioden 1 december – 31 januari 2021 för befintliga kunder och för kunder som tecknar nya avtal. Läs CircleK erbjudande här

2020-11-23 - Kynningsrud Prefab namnändrar till Contiga

Sedan april i år ingår Kynningsrud Prefab i HeidelbergCement Northern Europe och nu inleder bolagets styrelse en process för ett namnbyte. Detta med anledning av att bolaget inte längre är en del av Kynningsrudgruppen, verksamt inom kran, bygg och fastighet, enligt ett pressmeddelande. Ambitionen är att Kynningsrud Prefab från och med årsskiftet 2020/2021 ska heta Contiga.

Kynningsrud Prefab i Uddevalla och Contiga i Norrtälje ingår båda i HeidelbergCement Northern Europe, båda verksamma som stomentreprenörer. De har i stor utsträckning liknande kunderbjudande med kunder i västra respektive östra delen av södra och mellersta Sverige och kompletterar varandra i och med den geografiska täckningen. Det sker ingen sammanslagning av de två bolagen utan det är separata bolag som kommer att operera var för sig, med varsin ledning.

Det nya registrerade bolagsnamnet blir Contiga Väst. Utåt sett kommer båda bolagen profileras som ”Contiga” och de kommer båda att ha samma logotyp.

Uddevalla 2020-11-23

2020-11-11 - Fast provision

Styrelsen beslutade på styrelsemötet den 7 november 2020 att vi inte skall dra den fasta provisionen för oktober t o m december 2020.

Uddevalla 2020-11-11

2020-11-11 - Vinterunderhåll Svevia

Vi har fått en förfrågan från Svevia angående Vinterunderhåll driftområde Uddevalla. De efterfrågar 15 bilar för vägklass 1-3 fördelat på 4 prevbilar och 11 kombibilar samt även 8 fordon (lastbil och eller traktor) för vägklass 4-5.

Anbudet ska vara inne i början av december och vi behöver ha in intresseanmälan senast 2020-11-30.

Vid intresse eller mer info kontakta Peter eller Mats.

Uddevalla 2020-11-11

2020-10-30 - LBC Information

Vi närmar oss årets slut med stormsteg och det blir allt mörkare, men kan konstatera att trots allt har året hittills varit väldigt bra, trots den oroliga värld vi lever i med Covid-19.

I början av veckan lämnade vi in bygglovet på den nya hallen, målet är att vi under december kan börja att schakta. Det finns 3 hallar kvar för som det inte finns intressenter på, skicka in din intresseanmälan på info@uddevallalbc.se

Höststämman kommer i dagsläget genomföras som planerat nästa lördag den 7 november, men med tydliga restriktioner gällande COVID-19 (Max 50 pers.). När det gäller COVID-19 har Folkhälsomyndigheten presenterat nya riktlinjer from igår som ni vet och som du finner längre ner. Vi vill uppmana alla att ta sitt ansvar hos våra kunder och leverantörer.

”Fredagskorven” har vi kvar tillsvidare i åkarrummet, då det hittills inte varit många samtidigt på eftermiddagarna, men ber er alla ta sitt ansvar och tänka på hålla behörigt avstånd osv.

Försäljning och marknad

Just nu så ser vi över våra samarbeten med de större kunderna för att säkra upp fortsatt bra relation. Detta är en del av en långsiktig plan att säkra upp stabila långvariga relationer med våra kunder. Samtidigt så är vi aktiva i att sälja in oss till de större projekten som är på gång i vårt område så som till exempel Brandstationen. Vi jobbar just nu även på att få ut fler containers till företag, där jobbar vi systematiskt med att gå igenom området geografiskt. Ett annat jobb som är igång är att vi jagar fler uppdrag inom distribution så att vi kan fylla upp våra bilar på ett bra sätt. Vi letar både stora uppdrag och mindre enskilda företag där vi kan få lokala budkörningar.

Vi tar förstås gärna emot tips på företag eller personer som vi kan kontakta för framtida uppdrag inom alla områden.

Här är några av jobben vi har för de större kunderna i nuläget:

 • Markbygg; Musikvägen, Edingsvägen, Strömstadsvägen, Norra Grundsund, Hälleviksstrand
 • Skanska; Rimnersvallen, en ekipage kör där på heltid, emellanåt extra bilar för schakt-/materialkörning
 • Skanska asfalt; laget upplöst för säsongen, endast ströjobb
 • NCC; asfalt; lagbilarna kör de flesta dagarna. En del utlåning av lag till Gbg och för Dalslandsgänget blir det lite pusslande då dom ej längre har tillgång till en kombibil på heltid (sprider)
 • NCC Timanstorpet; vi har kört en del schakt från Timansvägen. Har haft mellan 1-3 bilar där sen starten den 19 oktober.
 • Kranbilar; U-a Kommun, AB Karl Hedin, U-a Vatten, av etableringar Markbygg
 • Liftdumper; Ganska bra beläggning på flak och container transporter.
 • Stena; beläggningen varierar från dag till dag både i Uddevalla och i Trollhättan mitten på oktober. Prognosen är att det kommer att minska framöver. Dels beror detta på covid-19 situationen.

ULC (Kynnningsrud) har haft en jättebra höst, där vi har haft ett snitt på över 200 lass per vecka. Toppen var i september framförallt vecka 39 då vi körde hela 261 lass. Den 21 september slog vi rekord med antal levererade lass på en och samma dag med 96 leveranser, det var vi väldigt stolta över att klara av tillsammans med Kynningsrud. Vi har några stora jobb som har avslutats bland annat ett i Kungälv dit vi levererade 636 lass till, samt Volvo i Skövde som det levererades 360 lass. Det är ett jobb som vi kör till i Lilleström som går mot sitt slutskede det är ett par veckor kvar.

Några nya jobb som vi har börjat med är Citygate i Göteborg, där ett av husen ska bli 37 våningar. Biltema ska bygga nytt i Partille det jobbet drar i gång vecka 46, det är några mer byggen som kommer att starta upp här vinter. Det har även startat upp lite nya jobb i Norge, Glassverket (läs Glasverket) i Moss och ett som snart ska dra igång i Fredrikstad, som sträcker en bit in 2021. Till årsskiftet kommer Kynningsrud Prefab AS och Contiga AS slås samman. Vi vet inte hur detta kommer att påverka vår verksamhet i Norge, men vad det sägs kommer produktion i huvudsak vara kvar i Uddevalla under 2021. Under hösten har 13% av lassen körts över gränsen till Norge.

Transporter av farligt avfall

Från den 1 november skall rapportering ske digitalt för alla transporter av farligt avfall till avfallsregistret. Detta görs via Naturvårdsverkets hemsida med hjälp av e-legitimation, rapportering skall ske senast två dagar efter utfört uppdrag. Vi har förberett oss för detta och sett över de transporter vi har idag, men det är fortfarande en del oklarheter som vi håller på och reder ut. För våra transporter gäller det främst containeruppdrag och slamfordon, men detta gäller även när vi transporterar exempelvis förorenad jordmassor. (Detta gör vi nu för Skanska från Rimnershallen).

Vi har skrivit lite mer om rapportering på delägarsidan.

Här är Folkhälsomyndigheten nya riktlinjer som gäller from 29 oktober:

Allmänhet:
• Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
• Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
• Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Verksamheter:
• Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.

Arbetsgivare:
• Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan vara åtgärder som att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar för att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Vi får passa på och önska alla en trevlig Halloween och Allahelgona helg.

Uddevalla 2020-10-30

2020-10-29 - Anteckningsskyldighet FA

ANTECKNINGSSKYLDIGHET FÖR TRANSPORTÖRER AV FARLIGT AVFALL

Från 2020-11-01 skall rapportering även ske digitalt för alla transporter av farligt avfall till avfallsregistret. Man loggar in på Naturvårdsverkets hemsida med hjälp av e-legitimation. Rapportering skall ske senast två dagar efter utfört uppdrag.

Vi har förberett oss för detta och sett över de transporter vi har idag har med farligt avfall och varit i kontakt med kunder som berörs.

För dig som vill veta mera finns mycket info på Naturvårdsverkets hemsida, här är en länk till frågor & svar samlade om rapporteringssystemet: http://www.naturvardsverket.se/Miljoarbete-i-samhallet/Miljoarbete-i-Sverige/Uppdelat-efter-omrade/Avfall/Rapportera-farligt-avfall/fragor-svar-rapporteringssystem-farligt-avfall/#rapportering

Sår här fungerar rapporteringen för ett transportuppdrag, steg för steg:

Uddevalla 2020-10-29

2020-10-15 - Fredagskorv

I veckan har tre av kategorigrupperna haft sina möten och glädjande nog har det varit bra uppslutning.

Då intresset för att vi skulle börja med ”fredagskorven” igen var stort, börjar vi med detta redan imorgon och kör på tills vidare på fredagar. Sprid detta till era chaufförer.

(Så snart vi fått in anteckningarna som fördes vid kategorimötena kommer dessa att sammanställas för att sedan gås igenom på nästa styrelsemöte).

Uddevalla 2020-10-15

2020-10-14 - Höststämma 2020

Idag skickas kallelsen till höststämman ut via post.

Höststämman kommer hållas på Kärranäs, lördagen den 7 november, kl. 10.00.
Det serveras frukost från kl. 09.00.

Välkomna

Kallelse höststämma

Uddevalla 2020-10-14

2020-10-05 - LBC Information

Här kommer lite information från Lastbilcentralen. (Utskickat per e-post 5/10 -20)

Beslut från senaste styrelsemötet:

Styrelsen beslutade:

 • Att säga upp transportörsavtalet med Sällströms Svets och Åkeri AB med 6 månaders uppsägning.
 • Genomföra kategorimöten enligt presenterat förslag (se hemsidan), mötet skall vara genomfört senast den 15 oktober där styrelserepresentant är sammankallande.
 • Beslut om byggnation av hall på Björbäck, vi tar fram förslag på var byggnaden skall ligga och gör en bygglovsansökan. (inga skriftliga förslag har inkommit)
  • Vi tar nu emot intresseanmälan till att hyra fack i hallen, vi har fått in 5 intresseanmälningar redan.

Sysselsättningen är mycket bra – de senaste veckorna har vi fått ”leja” in ett flertal fordon.

Indexet är fortsatt negativt och anledningen är som vi sagt tidigare den stora sänkning som skett av drivmedel under året, läs mer om detta på hemsidan.

Vi har tecknat Avtal gällande snö och halkbekämpning av Västra Torp, det vill säga från Bauhaus till Coop. Entreprenör blir Franssons Maskin i Munkedal då inga interna intressen inkommit.

Då flera har efterfrågat kopia av vår Transportöransvarsförsäkring (Gods- & Ansvarsförsäkring), finns den numera tillgänglig på hemsidan.

Uddevalla 2020-10-05

2020-10-01 - Kategorimöten

På informationsmötet som hölls den 10 september på restaurang Björbäck framkom önskemål att ha kategorimöten. Styrelsen har nu gett i uppgift till styrelserepresentanter att detta skall planeras att hållas för varje grupp senast den 15:e oktober.

Följande fyra grupper är planerade:

 • Anläggning
  • Ansvarig Christina Sällström (Heidi Julanki, Tomas Andersson)
  • När: Onsdagen den 14:e oktober, klockan 18.00 i åkarrummet på Lastbilcentralen. (Inbjudan med dagordning är utskickad via e-post 6/10 -20).
 • Kran – Tungtransporter 
  • Ansvarig: Robert Olsson)
  • När: Tisdagen den 13:e oktober, klockan 18.00 i åkarrummet på Lastbilcentralen. (Inbjudan med dagordning är utskickad via e-post 5/10 -20).
 • Container/Slam
  • Ansvarig: Tony Ellmarker
  • När: Måndagen den 12:e oktober, klockan 18.00 i åkarrummet på Lastbilcentralen. (Inbjudan med dagordning är utskickad via e-post 6/10 -20).
 • Distribution/ULC
  • Ansvarig: Ingmar Karlsson
  • När: Ingmar kontaktar berörda, telefonmöte.

Ett förslag i vilken grupp varje delägare skall ingå har tagits fram, men önskar någon byta grupp går detta naturligtvis bra, kontakta då ansvarig styrelserepresentant. Här är gruppindelningen.

Uddevalla 2020-10-01

2020-10-01 - Index september 2020

Transportindex fortsätter att vara negativt om man ser utvecklingen för det senaste året och det är förstås drivmedlet som orsakar detta, pga. den stora sänkning som skett under året.

Så här ser tre olika transportindex ut om man ser jämförelsemånader september -19 / september -20.
Entreprenadindex ”E6011 Lastbilstransporter” är ett ett annat vanligt index som används, men detta ”släpar” alltid en månad, för perioden aug -19 / aug -20 är det – 0,8 %.

T08SÅ11MD Lokaldistribution med diesel -0,70%
T08SÅ15MD Dragbilstransport med diesel -4,70%
T08SÅ20MD Anläggningsbil med släp -2,40%

Att det skiljer sig mellan indexen beror på andelsfördelningen av de faktorer som indexen är uppbyggda på: förare, drivmedel och övrigt.

Uddevalla 2020-10-01

2020-09-23 - Avtal vinterunderhåll Torp

Vi kan glädjande meddela att vi fick uppdraget gällande skötsel av vinterunderhåll mm på Torp Köpcentrum och har nu skrivit Avtal som sträcker sig till 2023-03-31. Ingen av våra delägare visade intresse av uppdraget, så detta kommer skötas av en extern transportör, Franssons Maskin via oss.

Uppdraget gäller hela Torp (Inklusive uppe på nya p-däcket) där vi skall sköta; snöröjning, salt/isgrusning, upplastning/bortforsling av snö.

Uddevalla 2020-09-23

2020-09-23 - Transportöransvarsförsäkring

Då flera har efterfrågat kopia på vår Transportöransvarsförsäkring från Trygg Hansa (Gods- & Ansvarsförsäkring), har vi nu lagt till den i åkarhandboken under punkten ”Allmänna regler och rutiner, försäkringar”.

Filen finns även här:  Transportöransvarsförsäkring

Uddevalla 2020-09-23

2020-09-14 - LBC Information

Vinterväghållningen

Hösten är här och vi har börjat att titta på snöröjningsområdena för våra lejda maskiner. Tungbärgaren i Väst AB kommer tillsätta ett fordon för vinterväghållningen för Svevia i Trollhättan. Vi vill återigen trycka på att vi behöver mer vinterfordon, kontakta Mats om du är intresserad.

Garage/tvätthall Björbäck

Vid förvärvet av Hästhagen 8 (den övre delen av tomten på Björbäck) finns det en byggnads-skyldighet mot kommunen för att få lagfarten på fastigheten. Vårt förslag är att bygga en hall som kan utnyttjas som ex garage. Vi har gjort en kalkyl på en hall som är ca 60 x 18 meter och där varje fack är på ca 108 kvm (ca 18 x 6 m, 10 st fack). Tanken är att i ett av facken bygga en tvätthall för våra delägare. Som vi förstår finns det många viljor, någon vill att den skall vara 30 meter med genomfart och att den skall ligga mitt på plan.

Vi har i kalkylen kommit fram till att den mest kostnadseffektiva hallen som har djupet av 18 meter. Ett förslag på placering är i bakre delen av tomten för att kunna utnyttja resterande ytan till en plan. Finns det fler förslag är Ni välkomna att komma in med dessa.

Lite från arbetsfronten:

 • Den 1 oktober kommer vi att börja med att provköra materialet från Svevia, Almås till Kynningsrud. Vi kommer att köra med 3 fordon och det blir; Raknebo Åkeri AB, Gunnar Johansson & Co AB och Brattöns Entreprenad AB som skall testköra detta.
 • Från vår senaste avstämning med Bring så kan vi rapportera att de är väldigt nöjda med Uddevalla LBC som leverantör. De är imponerade speciellt med tanke på att volymen har ökat väldigt mycket i år.
 • Arbetet för Optivia med mötesspåret i Grohed rullar på och vi har kört otroliga mängder material dit. De är nöjda med servicen de får och tycker att vi varit en bra och tillförlitlig leverantör till detta projekt.
 • Ombyggnaden av Östra Station har nu kommit igång och där har vi en utmaning i och med att det är så ont om plats. Entreprenören är RRC Rail AB, vi har utöver våra transporttjänster erbjudit dom kontorslokal och uppställningsplats av deras husvagnar hos oss under projekttiden. De kommer jobba intensivt under de veckor som spåret är stängt och det kommer att krävas mycket av alla inblandade för att allt ska gå smidigt och bra.
 • Vi kör just nu en större schakt för Markbygg då dom fortsätter att iordningställa tomten vid gamla sågen i Herrestad, ca 3000 kbm schakt skall fraktas bort.

Det är ganska varierad sysselsättning för NCC asfalt, ena dagen mycket och nästa lugnare, lite så är det även för våra liftdumperfordon.

För närvarande har vi inga fordon eller maskiner lediga, full sysselsättning.

Uddevalla 2020-09-14

2020-08-31 - Information från ordförande

2020-08-28 - LBC Information

På grund av Covid-19 kommer vi att flytta höststämman till större lokaler och höststämman blir därför på Restaurang Kärranäs lördagen den 7 november kl 10:00 med förstärkt frukost. Kallelse kommer senare.

Vi har fått frågan från Svevia om det finns intresse av vinterunderhåll i Trollhättan för säsongen 20/21, vid intresse kontakta Mats 0522-626096

På styrelsekonferensen som hölls förra fredagen lyftes frågan om de nya lokaler på Björbäck som styrelsen upplyste om på bolagsstämman. Det framkom önskemål om en tvätthall, Roger fick till uppdrag att kontakta kommunen om möjligheterna till ett tillstånd med anledning av läget. Uddevalla kommun svarade inte nej – utan vi går vidare med uppdraget och ser vad vi landar i för kostnader.

Vi kommer att fräscha upp vår flak & containerpark och vi har i veckan beställt 6 st flak, 5 st täckta och 10 st öppna container.

Det är viktigt att synas och vi försöker kontinuerligt visa upp oss och vår verksamhet på sociala medier såsom Facebook och Instagram och det är flera av er som följer oss där. Detta är något vi vill flagga för och ber er som har något av ovanstående att hjälpa till med delningar osv. Det är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att sprida vårt varumärke, LBC får fler följare hela tiden och spridningen är effektiv.

Så här ser statistiken ut hittills för augusti månad:

 • Facebook: 740 ”gillar” sidan och våra inlägg under månaden har visats för 2723 användare.
 • Instagram: 185 ”följare” och våra inlägg har visats för 1693 personer samma period.

Vi tar tacksamt emot bilder som kan användas för detta.

Uddevalla 2020-08-28

2020-08-26 - Investering containers & flak

Styrelsen beslutade på styrelsemötet den 22 augusti att investera i nya containers och växelflak. Vi har kontinuerligt bra sysselsättning på våra dessa uthyrningsinventarier och de är även fina ”reklampelare” när de är i gott skick.

Vi har beställt följande:

 • 6 st nya 35 m3 flak, varav två med täckning
 • 10 st öppna 10 m3 containers
 • 5 st täckta 10 m3 containers

Uddevalla 2020-08-26

2020-07-02 - Förfrågan materielleverans Kynningsrud

Vi har fått förfrågan om transport av in material till Kynningsrud från Svevias täkt i Almås.

Det är 6-700 ton per dag som skall levereras till Uddevalla, vid intresse eller för mer information kontakta Mats 0522-62 60 96, mats.gillberg@uddevallalbc.se.

Vi vill påminna er att återkoppla om de andra uppdragen om intresse finns.

Uddevalla 2020-07-02

2020-07-02 - Verkstaden i sommar

Vår verkstad kommer ha sommarstängt vecka 29  övriga veckor är öppet som vanligt.

Uddevalla 2020-07-02

2020-06-10 - Vinterunderhåll Torp Köpcenter

Vi har fått förfrågan från Torp Köpcenter om skötsel av vinterunderhåll samt även skötsel av gräsytor mm på sommarhalvåret.

Vid intresse eller mer info kontakta Mats.

Uddevalla 2020-06-10

2020-06-08 - YKB-giltighetstiden förlängs tillfälligt

TYA har tillsammans med STR (Sveriges Trafikskolors Riksförbund) och Sveriges Åkeriföretag tagit fram en ny branschöverenskommelse för fortbildning inom YKB med inriktning gods. Överenskommelsen innebär en gemensam utbildningsplan efter förändringar i regelverket som började gälla den 23 maj.

På grund av Covid-19 träder den 4 juni en ny EU-förordning i kraft. Förordningen innebär att giltighetstiden för ett yrkeskompetensbevis som går ut mellan den 1 februari 2020 och den 31 augusti 2020 förlängs med sju månader.

Läs mer på Transportstyrelsen

Uddevalla 2020-06-08

2020-06-02 - Tilldelningsbeslut Uddevalla Vatten

Vi kan med glädje informera att vi vann upphandlingen avseende lastbilstransporterna för Uddevalla Vatten.

Upphandlingen genomfördes som ett förenklat förfarande enligt Lag (2016:1146) om upphandling inom försörjningssektorerna. Upphandlingens syfte var att få till stånd ett ramavtal med en leverantör för successiva avrop av lastbilstransporter under avtalsperioden. (Som vanligt föreligger 10 dagar för överprövning i offentliga upphandlingar).

Uddevalla 2020-06-02

2020-05-25 - LBC Information

LBC-information

Sommaren närmar sig med stormsteg och vi kan se tillbaka på en konstig och annorlunda vår med förutsättningar som ingen kunnat förutse, vilket har medfört stora omställningar inte bara för LBC utan också för hela världen. Ingen vet i dagsläget hur länge det här kommer pågå och hur det kommer se ut efteråt, men vi kan vara säkra på att det medför förändringar för oss alla.

Vi ser att indexet gör en negativ förändring och dieselpriset på 1 år har gått ner med -15,2 % vilket gör att priserna på våra transporter kan påverkas negativt beroende på justeringsperiod. Trots det så är känslan att vi haft en bra sysselsättning om man jämför med andra aktörer i branschen och det känns som att vi hanterat den här perioden på ett bra sätt.

Som bekant använder vi oss av bl.a. instagram och facebook för att profilera oss. Vi tar tacksamt emot bilder från våra arbetsplatser, vi får kontinuerligt fler följare och spridningen ökar hela tiden. Vi hade ett inlägg i förra veckan om ”all-inklusive” container, detta inlägg nådde 2500 personer på några dagar.

Renoveringen i åkarrummet börjar ta form och nu i veckan monteras det nya köket. Vi har även haft översyn och lagat staketet runt tomten nu i maj.

Blickar vi framåt för att ser hur den närmsta tiden ser ut så har vi även en bra känsla, med flera kommande projekt:

 • Till att börja med så ska nu mötesspåret i Grohed som vi kört för Infrakraft komma igång igen under regi från Optivia. Vi mjukstarta där igen under vecka 21 och är beräknat att köra fram till och med vecka 42.
 • Vi pratar med de som har projektet på Östra station. Förhoppningsvis så kommer vi att köra där från vecka 35 och detta är beräknat fortsätta fram till och med vecka 42.
 • Markbygg har mycket jobb bl a ett stort nytt projekt på Lärkhöjden vid Åh stiftsgård som kommer dra igång vecka 22 och pågå under hela hösten.
 • Vårt samarbete med Bring löper på bra och vi får mycket goda vitsord från leverantören. Vi har sex ordinarie fordon som kör dagligen, men har även en hel del körningar som körs med extrafordon.
 • Vi kan även meddela att kylterminalen på LBC-gården är uthyrd till Risbergs Logistik. De kommer använda terminalen som ett mellanlager och vi kommer sköta transporter mellan vår terminal och deras lager.
 • Upphandlingen på Lastbilstransporter för Uddevalla Vatten är inlämnad och besked om tilldelning kommer att ske under juni månad.
 • Den 1 juni startar vi upp transporterna för Stenas filial i Trollhättan. Tony Transport AB kommer att utöka med ett fordon och avtalet är på 3+2 år.
 • Vi har tecknat och skrivit ett nytt avtal med Kynningsrud Prefab på 3+2 år.

Vid förvärv av mark i Uddevalla kommun har man en skyldighet söka bygglov och starta byggnationen inom en viss tid.  I samband med att vi köpte den nya tomten på Svensebergsvägen har LBC ett krav att söka bygglov och starta byggnation inom 18 månader. Tomten på Svensebergvägen är nu också inhägnad med staket.

Styrelse har ett förslag om att se hur intressen bland våra delägare är till att hyra garageplats till ett förmånligt pris. Åsikten var att storleken på ytan skulle vara runt 100 m2 (18 x 6 m)

Intresseanmälan av att hyra garage på vår tomt på Björbäck kan mailas in på info@uddevallalbc.se

Uddevalla 2020-05-25

Här finns infon som en pdf-fil: LBC-Info maj2020

2020-05-20 - Årstämma 2020

I veckan skickas kallelsen ut till årets bolagsstämma samt föreningsstämma, som kommer hållas lördagen den 13 juni på Restaurang Kärranäs.

Här finns årsredovisningarna för år 2019:

Välkomna

Uddevalla 2020-05-20

2020-05-15 - Reportage Svensk Leverantörstidning

I det senaste numret av Svensk Leverantörstidning är det ett reportage om Uddevalla Lastbilcentral.
Klicka på bilden för att läsa texten.

Uddevalla 2020-05-15

2020-05-08 - Renovering åkarrummet

Vi byter kök mm i åkarrummet

I veckan har vi börjat renovera åkarrummet, dels byter vi matta och sen blir det ett nytt kök, så just nu är det lite rörigt. Kaffemaskinen är flyttad till vilorummet under tiden som detta arbete pågår.

Uddevalla 2020-05-08


      

2020-03-16 - Undantag kör & vilotider

Transportstyrelsen beslutar om undantag från förordningen om kör- och vilotider med anledning av covid-19 pandemin.

 Transportstyrelsen beslutar den 16 mars 2020 att under 30 dagar medge undantag från förordningen om kör- och vilotider med anledning av pågående covid-19 pandemi.

– Den pågående covid-19 pandemin utgör en extraordinär omständighet och för att underlätta för transportföretagen har vi beslutat att tillfälligt medge undantag från regelverket under en period av 30 dagar, säger avdelningsdirektör Petra Wermström, Väg och järnväg.

Beslutet ger vissa lättnader i regelverket och en kopia av beslutet ska medföras i fordonet och kunna uppvisas vid en kontroll.

Sammanfattning av dispensen

 • Generell dispens, alla kan åberopa den.
 • Dispensen gäller i 30 dagar från och med idag 20200316
 • Inga undantag från kraven på raster
 • Inom en 24-timmarsperiod ska dygnsvilan vara minst 9 sammanhängande timmar
 • I varje kalendervecka ska det finnas en sammanhängande vila om minst 24 timmar och den ska betraktas som en godkänd veckovila utan krav på kompensation
 • Daglig körtid, körtid per vecka och tvåveckorsgränsen för körtid får utsträckas i den omfattningen att krav på vila i denna dispens och krav på rast enligt förordningen uppfylls.
 • Dispensdokumentet ska skrivas ut från TS hemsida och medföras i fordonen

Transportstyrelsens dispensbeslut hittar ni som bifogat dokument.

Länk till Transportstyrelsens hemsida för nedladdning av dispensdokument.
https://transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Yrkestrafik/

Transportstyrelsens pressmeddelande om dispensen.
https://www.mynewsdesk.com/se/transportstyrelsen/pressreleases/transportstyrelsen-beslutar-om-undantag-fraan-foerordningen-om-koer-och-vilotider-med-anledning-av-covid-19-pandemin-2982099

Uddevalla 2020-03-16

2020-03-12 - LBC Information

Arbetsfronten

Bring

Vi har fått uppdraget av Bring att distribuera Uddevalla och kusten samt Ikea. Uppdraget kräver 3 st 3,5 ton bilar och 1 st 6,5 ton bil samt 2 st dubbelbemannade 6,5 tons fordon för transporter av IKEA gods. Vi har som mål att starta uppdraget den 1 april, vid intresse är ni välkomna höra av er för mer information.

Fordon vi söker för fasta uppdrag:

 • Distributionsfordon
 • Asfaltsfordon bil och släp samt sprider.

VIKTIGT!

Coronavirus är på framfart och regeringen och Folkhälsomyndigheten har tagit till och kommer att ta till de åtgärder som krävs för att minska spridningen av coronaviruset.

 • Uddevalla LBC uppmanar alla att vidtaga och respektera de åtgärder som Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheterna satt upp.
 • Uddevalla LBC vill poängtera att våra åkare och chaufförer tänker sig för när de är i folksamlingar exempelvis bland kunder och leverantörer.
 • Uddevalla LBC har ett ansvar mot våra delägare och dess anställda personal, så vi ber personer som har varit i riskzoner eller har varit ute och rest att inte besöka LBC s lokaler.

Vad kan jag själv göra?

 • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten
 • Undvik att röra vid dina ögon, din näsa och mun
 • I den mån det går – undvik nära kontakt med personer du vet är sjuka.

Uddevalla 2020-03-12

2020-02-28 - LBC Information

Då har även februari månad passerat och vi fick lite vinter i slutet på månaden…

Drivmedel

Cirkel K har höjt sin rabatt med 4 öre/ liter from den 1 februari.

Utökat område Stena

Stena Recycling har antagit Uddevalla LBC som transportör för filialen i Trollhättan. Uppdraget kommer att starta den 1 juni.

Ny kranbil – intresserad?

Som vi tidigare informerat kommer vi att hantera Uddevalla Energis avfall och container transporter.
Detta innebär att vi kommer att ta över Uddevalla Energis krok och kranbil som kommer att läggas ut på en av Er åkare.

Vid intresse kontakta Mats 0522-62 60 96

Renta

Ett nytt företag slår upp sina portar i Uddevalla, Renta, vi har ställt ut avfallscontainer till kunden på deras anläggning på Fröland. Renta är en företag som hyr ut maskiner, redskap mm och de öppnar sin verksamhet den 1 mars.

Maria (ULC)

I maj kommer Maria på ULC vara mammaledig och under tiden kommer Jessica Pataki ratta skutan tillsamman med Martin.

Årsstämma

Årets årstämma hålls den 25 april kl 10:00 på Kärranäs och som vanligt med förstärkt frukost.
Kallelse skickas ut i vanligt ordning 2-4 veckor före stämman.

Förstärkt fredagsmys!

Det är väldigt kul att så många uppskattar att vi har korv & bröd på fredagar i åkarrummet.
Fredagen den 27 mars tänkte vi ha lite extra tillbehör så som mos, räksallad mm.

Tänk på att läsa profilmanuallen!

Uddevalla 2020-02-28

2020-02-12 - Omcertificeringsrevision Miljö & Kvalitet

Vi har i veckan haft omcertifieringsrevision av vårt miljö- & kvalitetssystem med utmärkt resultat. Revisionen genomfördes av RISE Research Institutes of Sweden (Tidigare SP).

2020-02-12

2020-01-27 - LBC Information

LBC – info

Snart har januari 2020 också passerat,  det har varit en mild januarimånad så vi kan väl konstatera att det har rört på sig lite.

Ny medarbetare

Vi presenterar vår nya säljare Peter Jernberg som börjar den 3 februari. Peter kommer närmast från Centralen i Trollhättan där han haft rollen som säljare. Peter är född och uppväxt på Skaftö men bor idag  med sin familj  i Lödöse. Peter börjar hos oss måndagen den 3 februari.

Markbygg:

Vi kommer under veckan att starta med en schakt på Sunds terrasser. Markbygg kommer också att starta upp projektet Lingatan i Herrestad. Det känns bra och det är mycket på gång.

Infra Kraft:

Vi har kommit överens om ett samarbete med Infra Kraft när det gäller dubbelspåret på Grohed. De har även hyrt kontor hos oss och har husvagnarna uppställda på gården.

Uddevalla Energi:

Vi har fått tilldelningsbeslut på Uddevalla Energi när det gäller avfall & containertransporter. I en förlängning kommer vi också tömma de underjordsbehållare med kranbil. (så kallade UWS behållare)

Uddevalla 2020-01-27

2020-01-07 - Informationsbrev delägare

God fortsättning på nya året!

Följande INFORMATIONSBREV har skickats ut med e-post tisdag 7 januari, med lite info om provisioner och annat.

Uddevalla 2020-01-07

GDPR - Hantering av personuppgifter

Som ett led i vår anpassning till GDPR så har vi gått igenom och dokumenterat våra register och fastställt rutiner hur detta skall hanteras.

I första hand sparas de personuppgifter som behövs för att kunna utföra vårt uppdrag på ett korrekt och säkert sätt. Vi har dina kontaktuppgifter registrerade på dig som delägare och på dina chaufför som du har anställda. Vi har tagit fram en ”personuppgiftspolicy” samt dokumenterat och skapat rutiner för hantering av personuppgifter enligt den nya Dataskyddsförordningen GDPR.

Dataskyddsförordningen, eller GDPR (General Data Protection Regulation) som den också kallas är en ny lag som gäller över hela EU, innehåller regler om hur man får behandla personuppgifter. Förordningen börjar gälla den 25 maj 2018 och ersätter då personuppgiftslagen (PuL).

Uddevalla 2018-05-09

Dataskyddsförordningen